Tahvontupa

Maaliskuussa 2020 oli UK-puiston sivustolla ilmoitus, että Tahvolta olivat polttopuut lopussa, mutta täydennystä oli piakkoin tulossa. Samalla kerrottiin, että lähimmät kämpät ovat Peuraselkä ja Siula.

Jos noilla alueilla retkeilee, niin pitää itsellä olla tieto jälkimmäisestä seikasta. Tuollainen uutisointi tuudittaa helposti tuoreen retkeilijän sellaiseen luuloon, että puiston henkilökunta huolehtii kaikesta ja voi huolettomasti lähteä liikkeelle.

Olin vuonna 2018 pariin kertaan Tahvontuvalla. Kaikesta näkyi, että väkeä oli ollut paljon liikkeellä. Elokuulla vaihdoin poikani kanssa täysinäinen makkilaatikon tyhjään ja koetin vähän siivota täyttä pursuavien roskapussien ympäristöä. On kummallista, miten roskapussin tultua täyteen, katsotaan että seuraavaksi voidaan roskat heittää maahan siihen lähistölle ja että joku ne siitä joskus siivoaa - kuten toki jotkut tekevätkin.

35 vuotta takaperin kävin Siulalta käsin näyttämässä eräälle yksinkulkijalle reittiä Tahvolle. Puusuoja oli silloin toisenlaista mallia. Roskasäiliöitä ei ollut. Ei ollut roskiakaan.

Silloinen sauna oli nykyisen "keittiön" kohdalla.

Luulin vielä näihin aikoihin, että perustettu kansallispuisto voisi alueelle olla hyväksikin. Se luulo on karissut.